DA LI VREDI ISPRAVLJATI KRIVU DRINU

00sd3

(slike palanačkog buvljaka- najunosnijeg posla naših vlastodržaca)

U jeku protesta po Srbiji i osvešćivanja naroda, kada se polako, ali sigurno ljudi oslobađaju straha, šunda i malograđanskih rezone u opštini Smederevska Palanka, budi se i “svest“ predsednika opštine – Nikole Vučena, kako treba da vodi računa i brine o svojim građanima, a ne samo o svojim partijskim  najboljim drugovima i simpatizerima SNS-a.

Razmišljam, ali bez prsta na čelu, ne da je okasnio malo, nego je tu obavezu i dužnost, koju je odavno trebao da ispunjava, smutio u bacio u Jasenicu.

Narode, palanački… Vaš predsednik opštine primaće vas, dva puta mesečno, u Maloj Sali naše, ( ne njegove) opštine…

Ne bi on to ni sada činio, da ga javno nisu prozvali oni malobrojni građani, koje je njihov sajt koji služi za pljuvanje koliko im platiš, prozvao da ih je bilo više od 5000….  Pa, palanka je mala opština, svi mi znamo šta znači brojka od 5000 hiljada građana koji treba da se skupe.

Dakle, rekoše mu građani, koje su oni pozvali i primorali da se skupe da pozdrave Broza Vučića, da predsednik opštine, NE RAZGOVARA SA GRAĐANIMA., tačnije ( ne razgovaraš Vučenu , ne razgovaraš) na šta mu je predsednik Vučić pripretio da će morati ili će biti smenjen. E, sad, moji dobri palančani, evo vam razloga zašto Vučen se odlučio na ovaj korak, da spasi sebi fotelju…To je najbitniije, ne vi, ne opština, ne problemi građana palanke, nego fotelja…Stanovi i mnogo što šta još.

Ne brinite se!

Svaki Vaš problem sagledaće lično, ali uz nekoliko nepravilnosti:

Ne čini to svakodnevno što mu je zakonska obaveza, već određuje posebne dane kada će to činiti i još kaže dva puta mesečno.

Dva puta mesečno?!

Obzirom da je naša opština u “cvetu prosperiteta“ “svi su zadovoljni “, mislim, da je i dva puta mesečno “mnogo“.

Krenimo od osnovne funkcije g-dina Vučena:

Zar nije njegova dužnost  briga, život i rad svih građana opštine Smederevske Palanke. Možda su njegovi pogledi usmereni na neku VIŠU instancu ( promenite dioptriju predsedniče), pa nema vremena za građane naše opštine, da se bavi opštinom i probelmima građana opštine čiji je predsednik.

Prepušteni smo sami sebi. Kao da smo naučeni da preživljavamo i mirimo se nepravdom.

E, pa dosta je!

Zapitajmo se ako se neko dotakao predsedničkog mesta, zapitajmo se, zašto ne uvažava svoje meštane? Kako baš sada da se seti i kako baš sada da izbaci u etar ta dva puta mesečno?

Polako ljudi, bez guranja, možda i dođete na red… i uz klimanje glave, sa tefterom u ruci, iskusno kada ga popune, otvoriće novi, a problemi, ostaće zaključani zauvek utefterisani.

Ali, ne leži vraže, ko je još bio zadovoljan, čija je individualnost bila ispoštovana, čiji su problem rešeni?

Ipak nemooj da smo na kraj srca. Ako je predsednik toliko zauzet, šta radi g-din Ivan Gajić- zamenik predsednika opštine, u više navrata. Da li iko zna šta radi Ivan Gajić, šta je taj čovek uradio za evo četvrti put na mestu zamenika predsednika opštine!?

Možda Ivan Gajić ne može da dođe do izražaja jer predsednik je mirođija u svakoj čorbi.

Izvinite g-dine Gajiću, da se prisetite kada vam mandat uskoro istekne, pitajte se zašto više niste i peti put zamenik, ili još bolje zašto ste večiti zamenik? Zašto uvek budete drugi? Da li ste toliko sposobni da nikada niste prvi?

Po čemu će vas pamtiti građani naše opštine? A, da, znam, po malverzacijama, po tome koliko ste puta bili zamenik, tj. drugi čovek, a nikada ništa učinili za grad, za opštinu , pa ni jednog čoveka ove opštine!

634394-11

( slike palanačkog buvljaka- najunosnijeg posla naših vlastodržaca)

Tok krive Drine se ne može ispraviti? Ali da li Vama vredi i objašnjavati filozofski smisao iste rečenice?! Mišljenja sam , da nema smisla, ne bi ste vi to ni razumeli…

Optimista sam, ipak. Dolaze bolji dani, vraća se osmeh, samopouzdanje narodu, to je ono što sam uspela da vidim za sve ovo vreme građanskih protesta.

Na kraju bih poslala jednu poruku svim našim građanima, pa i onima koji se nalaze među pripadnicima SNS-a , a to je da je vreme robovanja odavno završeno. Ova vlast, na čelu sa SNS-om je orobila i unizila sve ono što vredi i ono za šta smo se borili godinama, za šta su mnogi naši preci ostavili svoje živote i kosti rasute po našoj Srbiji, a i šire. Setite se toga kada idete da zaokružite one koji vas stavljaju u okove, u amove, one koj vas omalovažavaju, one koji vam nedozvoljavaju da mislite svojom glavom, slobodi govora….

Mi smo jedan narod, živimo u istoj zemlji, ne dozvolimo da nas deli jedan čovek.

 

L.S.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s