Predstavnici SzS nakratko blokirali ulaz u zgradu Skupštine grade, žene ih sprečile da uđu

Predstavnici Saveza za Srbiju jutros su nakratko blokirali zgradu Skupštine grada, ispred koje su ih dočekale članice gradske uprave.

Predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, izjavio je danas da je namera bila da se zakaže sastanak kod gradonačelnika Beograda. Odnosno da se vidi da li je gradonačelnik na svom radnom mestu, odnosno, da li je on ili Goran Vesić pravi gradonačelnik.

Naravno, nisu uspeli da ih primi gradonačelnik, ali po izjavi Nikole Jovanovića, viđen je ‚‚uzurpator‚‚ Goran Vesić kako izdaje naređenja zaposlenima u gradskoj upravi, kako da se ponašaju i kakve scene da prave na stepeništu starog dvora.

Na samom ulazu, vlast im je priredila doček. Zaposleni u gradskoj upravi i funkcionerke Srpske Napredne Stranke su napravile živi zid i sprečile da predstavnici opozicije, pa i odbornici SO Beograda uđu u Stari Dvor. Na samom ulazu starija gospođa počela je da udara predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća.

U izjavi, Marko Bastać je naveo da su se organizovali po već viđenom scenariju kada su žene branile naprednjačkog nasilnika Jutku, i da navodno padaju u nesvest.

Predsednik Srbije je pred odabranim medijima davao drugačija sopštenja. Prozivajući opozicionare fašistima.

Zahtevi opozicije su postali neispunnjeni , jer su ih Vesićeve pristalice sprečile.

Nakon SO Beograda, uputili su se do REM-a.

Predsednik Srbije je napomenuo da će policija u jednom trenutku morati da reaguje a da ko nema snage za taj posao neka se skloni.

Sledeće okupljanje najavljeno je za subotu , 6. aprila 2019. godine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s