UKLONJENE LED SVETILJKE

Da li im je tu i bilo mesto?

uklonjene led svetiljke

Ko je doneo Odluku o postavljanju led svetiljki na toj deonici?

Koliko su plaćene svetiljke?

Od koje firme su nabavljene ?

Koja firma ih je postavila?

Koja firma ih je uklonila?

Sve su to pitanja koja postavljamo predstavnicima lokalne samouprave, nadležnim služnbama lokalne samouprave, pa i predsedniku opštine.

Od trenutka svog postavljanja , svetiljke su bile izložene brojnim lošim komentarima, da im je tu mesto za postavljanje nije, ko je doneo takvu odluku, i ko je doneo odluku da baš takve svetiljke budu tu postavljene.

Pre svega, opština, a samim tim i rukovodstvo opštine zajedno sa svojim službama dužni su da vode računa o izgledu opštine, arihitekturi, okolnostima koji se odnose na deonicu puta gde se nešto postavlja, u ovom konkretnom slučaju led svetiljke, koje su svakako trebalo dodatno biti zaštićene, ili sam trotoar da bude zaštićen od onih koji su višedecenijskom praksom u opštini, bez propisnog parking mesta, navikli da se svojim automobilima, parkiraju na samim trotoarima.

Stoga, u budućnosti, pre svakih ishitrenih odluka, koje su svakako sumnjivog karaktera, trebalo bi da stoje mnoge stručne službe koje bi izradile određenu studiju, koja bi dokazala da se na tom i tom mestu može ili ne može nešto postaviti, izgraditi, sazidati.

polomljena led svetiljka

Nije u ovom slučaju smisao, hajde da postavimo nešto``, suština je da se napravi sveobuhvatna analiza koja se odnosi na potrebe opštine, i njenog izgleda, a ne postavljati kako kome padne na pamet, sa objašnjenjima koja još više iritiraju građane opštine.

Pored svega, postavlja se pitanje, zbog nedostatka svih napred navedenih stavki, analiza, studija, i slično, koliko je budžet opštine oštećen?!

A.F.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s